Disa arsye pse duhet të hani gjalp kikiriku

0
63
Peanut Butter and peanuts show a classic allergen that affects children and adults

Humbja e peshës, parandalimi i kancerit të gjirit, ulja e pagjumësisë dhe më shumë, gjalpi i kikirikut është një thesar natyror që mund të promovojë shumë ndryshime pozitive në trup!

Është plot me vitamina, minerale të dobishme, yndyrna të shëndetshme dhe elemente që trupi juaj thjesht dëshiron. E gjitha çfarë ju duhet të bëni është thjesht ta shijoni atë në moderim dhe do t’i shihni rezultatet mjaft shpejt.

  1. Ndihmon për të zvogëluar shanset e kancerit të gjirit

Proteinat natyrale dhe yndyrnat në kikirikë mund të zvogëlojnë ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të gjirit si kanceri. Kjo u mbështet nga një studim që u bë nga Fondacioni i Kërkimit të Kancerit të Gjirit dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit i Sh.B.A. Ushqimi i këtij produkti çdo ditë ka një efekt pozitiv në trupin tuaj, dhe në gjinjtë tuaj në veçanti. Pra,  nëse nuk jeni alergjik ndaj tij, sigurohuni që ta shtoni në menunë tuaj.

  1. Ndihmon në humbjen e peshës

Rezulton se gjalpi i kikirikut është hequr padrejtësisht nga shumë plane diete, pasi ata e konsiderojnë tepër të yndyrshëm. Përkundrazi, gjalpi i kikirikut është një burim i shkëlqyeshëm i proteinave, fibrave dhe ushqimit. Ai nuk ndryshon nivelet e sheqerit në gjak dhe gjithashtu i siguron trupit tuaj elementë të shëndetshëm. Konsumimi i 2 lugë, 2 herë në javë mund të çojë në ulje të peshës.

  1. Zvogëlon nivelin e stresit

Ai përmban një sterol bimor – të quajtur beta-sitosterol, i cili mund të ndihmojë në normalizimin e niveleve të kortizolit, të hormonit të stresit. Yndyrnat e tij të shëndetshme, antioksidantët, hekuri, magnezi, kalciumi dhe vitamina C ju ndihmojnë të kompensoni mungesën e këtyre elementeve në trupin tuaj, gjë që do t’ju bëjë të ndiheni më mirë. Gjithashtu, e kombinuar me ushqimin tuaj të preferuar, do të ketë një efekt edhe më të mirë në gjendjen shpirtërore.

  1. Promovon aktivitetin e trurit dhe forcon kujtesën

Vitamina E, zinku, magnezi dhe niacina në kikirikë mbështesin aktivitetin e trurit. Vitamina E është gjithashtu në gjendje të forcojë kujtesën, veçanërisht për njerëzit e moshuar. Madje u zbulua se ndihmon për të moderuar sëmundjen e Alzheimerit. Pra, një kavanoz me gjalpë kikiriku mund të jetë një ide e mirë për gjyshërit tuaj të dashur!

  1. Ndihmon muskujt të rikuperohen pas një stërvitje

Është një ushqim i shkëlqyeshëm para dhe pas stërvitjes. Yndyrnat dhe karbohidratet e saj do t’ju mbushin me energji të mjaftueshme për të gjithë stërvitjen. Është gjithashtu i pasur me kalium i cili luan një rol kryesor në shëndetin e muskujve në drejtim të rikuperimit. Për më tepër, mund t’ju ​​ndalojë të keni dhimbje muskulore dhe dhimbje barku, kështu që stërvitja juaj do të shndërrohet në një kënaqësi.