WhatsApp po rishkruan politikat e privatësisë, si rezultat i një gjobe të madhe që kompania mori  për mbrojtjen e të dhënave në fillim të këtij viti.

Pas një hetimi, mbikëqyrësi irlandez i mbrojtjes së të dhënave lëshoi ​​një gjobë prej 225 milion eurosh, e dyta më e madhe në histori dhe urdhëroi WhatsApp të ndryshojë politikat e privatësisë.

WhatsApp po apelon kundër gjobës, por po ndryshon dokumentet e politikave në Evropë dhe në Mbretërinë e Bashkuar, shkruan BBC.

Megjithatë, kompania  këmbëngul se asgjë në lidhje me shërbimin e saj aktual nuk po ndryshon.

“Në vend të kësaj, ndryshimet janë krijuar për të shtuar detaje shtesë rreth praktikave tona ekzistuese dhe do të shfaqen vetëm në versionin evropian të politikës së privatësisë, i cili tashmë është i ndryshëm nga versioni që zbatohet në pjesën tjetër të botës”, njoftojnë zyrtarët e kompanisë.

“Nuk ka asnjë ndryshim në proceset tona apo marrëveshjet kontraktuale me përdoruesit dhe përdoruesve nuk do t’u kërkohet të bien dakord për asgjë ose të ndërmarrin ndonjë veprim për të vazhduar përdorimin e WhatsApp”, thuhet në deklaratën e kompanisë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu