Vështirë të gjesh dikë që nuk i preferon agrumet me një shije të thellë, të thartë e të ëmbël në të njëjtën kohë. Ato janë bujare duke na dhënë vitaminën e nevojshme C për sistemin imuntar, që na ndihmon të luftojmë të ftohtin dhe gripin.
Shqipëria është me fat që ka agrume nga më cilësoret. Athtësia e limonëve të verdhë dhe atyre të gjelbër është e jashtëzakonshme për shëndetin e mëlçisë apo për përmirësimin e tretjes. Lexoni më poshtë rekomandimin e AgroWeb.org se si thjeshtësisht mund të kombinoni agrumet më të mira të stinës për një lëng që ju jep shije dhe shumë shëndet të mirë.
Përbërësit:
2 mandarina
1 limon i madh jeshil
1 limon i verdhë
2 kërcenj selinoje
4 gjethe spinaqi
Udhëzimet për përgatitjen në shtëpi
Mandarinën mund ta zëvëndësoni me portokallin ose karrotën
Limonin jeshil dhe të verdhë mund ta këmbeni me qitron
Selinonë mund ta zëvëndësoni me kunguj të vegjël, majdanoz apo rrënjë selinoje
Spinaqin mund ta zëvëndësoni me marulen ose pazinë.