28.4 C
Elbasan

KATEGORIA

EKONOMI

Të rinjtë që kërkojnë pune në rritje, kalojnë nivelet e para pandemisë

Numri i të rinjve që iu drejtuan zyrave të punës erdhi në rritje në tremujorin e dytë të vitit. Të dhënat nga burime administrative, tregojnë...

Tregu i punës “bujar” me personat me arsim të ulēt, kanë rënien më të madhe të papunësisë dhe rritjen më të lartë të pagave

Tregu i punës ka dhënë sinjale pozitive vitet e fundit në drejtim të uljes së papunësisë, por për personat me arsim të ulët po...

Prej vitesh në humbje, KLSH: Hekurudha Shqiptare para një krize të mprehtë likuiditeti

Pagesat e qeverisë si subvencione janë të vetmet që kanë mbajtur në këmbë Hekurudhën Shqiptare që të mos shpallë falimentin. Kontrolli i Lartë i Shtetit...

Shqiptarët kanë pagat më të ulëta, por punojnë me orët më të zgjatura në Europë e rajon

Një i punësuar me pagë ë Shqipnëri mesatarisht punoi 43.7 orë në javë në vitin 2022, nga 43.3 orë vitin e mëparshëm, sipas të...

Shitjet e vajit të ullirit arrijnë në 25 mln euro në 8-mujor, rritje vjetore me 665%

Eksportet e vajit të ullirit arritën vlerën e 25 milionë eurove për 8 mujorin, me rritje vjetore 665% në të njëjtën periudhë. Sezonin e...

Pagat deri në 120 mijë lekë në muaj kthejnë mobilierët e larguar në emigracion, por shtrenjtojnë çmimet e mobilieve 15%

Problematika e mprehtë e fuqisë punëtore tashmë është e pranishme në të gjitha sektorët e ekonomisë. Edhe pse shumë kompani prodhuese dhe të shërbimit kanë...

Kreditë e lehtësuara për mjekët, policët dhe ushtarakët, hapen aplikimet në e-Albania

Mjekët, policët dhe ushtarakët e rinj mund të aplikojnë tashmë për të përfituar kreditë e lehtësuara për ta. Kryeministri Edi Rama njofton se e-Albania ofron...

Shqipëria, me numrin më të lartë të azilkërkuesve në Rajon drejt BE, për 6-mujorin e parë 2023

Shqipëria kishte numrin më të lartë të azilkërkuesve në BE në 6-mujorin e parë të vitit 2023, në raport me vendet e Ballkanit Perëndimor. Të...

Bizneset në krizë për punonjës, por papunësia tek të rinjtë, rritje vjetore me 8% në 3-mujorin e dytë

Treguesit e punësimit përgjithësisht u përmirësuan në tremujorin e dytë të vitit, si në drejtim të rritjes së punësimit, edhe të uljes së papunësisë,...

Sa paguajnë familjet shqiptare për shkollimin e fëmijëve

Nëse keni një fëmijë që kthehet në shkollë, një gjë është e sigurt: kur bëhet fjalë për koston, blerja e furnizimeve që u nevojiten...

Lajmet e fundit