Ujë me xhenxhefil, receta fantastike mijëvjeçare për të djegur dhjamin, përmirësuar tretjen dhe largimin e dhimbjeve të..

0
233

Shumë njerëz e dijnë se dhjami grumbullohet më lehtë në pjesë të caktuara të trupit të tyre, por për fat të keq nuk kanë kohë të mjaftueshme për tu kujdesur për veten e tyre. Nëse jeni një nga këta njerëz, jini të vetëdijshëm që ju mund të rritni shpejtësinë në të cilën trupi juaj djeg yndyrën e grumbulluar falë kësaj bime madhështore të cilën të gjithë e njihni, xhenxhefili.

Xhenxhefili nuk është vetëm një erëz mjaft e çmuar në fushën e kuzhinës, por është gjithashtu nga bimët që përdoret në një il açi mijëvjeçar që përmban plot minerale të domosdoshme për funksionimin e duhur të trupit si p.sh. magnez, kalcium, mangan dhe fosfor.

Metoda e përgatitjes së ujit me xhenxhefil

Përbërësit:
Një copë xhenxhefil te prerë në feta të holla
1 litër e gjysmë ujë
(Nëse keni dëshirë që të ketë më shumë shije) pak lëng limoni

Hapat që duhet të ndiqni:
Së pari, vloni pak ujë para se të hidhni feta xhenxhefil të freskët. Pastaj e lëmë të arrijë temperaturen për rreth pesëmbëdhjetë minuta. Pasi ta largoni, tundeni lëngun dhe shtoni limon nëse dëshironi të përmirësoni shijen. Kjo pije që djeg yndyrat duhet të pihet para mëngjesit dhe në mbrëmje para darkës.

Cfarë fiton trupi juaj nëse përdorni ujë xhenxhefil

Përdorimi i ujit të xhenxhefilit për hubmje të peshës është efikase sepse rrit temperaturën e trupit në mënyrë që të detyrojë trupin të tërheqë rezervat e tij yndyrore, duke e ditur që efekti i tij është i përqendruar veçanërisht në përgjithësisht zona problematike si barku, kofshët dhe ijet.

Konsumimi i xhenxhefilit përmirëson funksionimin e stomakut dhe stimulon pank reasin për të prodhuar më shumë enzima. Kjo do të thotë se me një ritëm të tillë, tretja përmirësohet dhe trupi do të përfitojë shumë më mirë nga çdo vakt duke përdrur në mënyrë efektive çdo lëndë ushqyese.

ora