
Liri është një nga barishtet më të vjetra në botë. Dikur është përdorur për të bërë pëlhura dhe sot njihet si një “ilaç” për të gjithë organizmin. Farat e lirit janë një burim natyral i acideve yndyrore, aminoacideve, fibrave dhe shumë lëndëve ushqyese.
Farat e lirit përmbajnë minerale të tilla si kalcium, selen, hekur, natrium, magnez dhe kalium. Ato janë gjithashtu të pasura me vitamina B, C dhe E. Vaji i lirit stabilizon sheqerin në gjak, ndihmon në humbjen e peshës dhe ka një efekt parandalues të goditjes në tru, shkruan abcnews.al
Gjithashtu funksionon për të parandaluar arteriosklerozën dhe dhimbjen e kyçeve dhe artritin. Nëse keni inflamacion të fshikëzës ose probleme me gurët e tëmthit, vaji i farave të lirit mund t’ju ndihmojë. Gratë që kanë një perioda të dhimbshme duhet të konsumojnë rregullisht lirin
