RamaUnë kam qenë gjatë gjithë kohës në kontakt me presidentin e Francës që mëriton mirënjohje sepse e ka ndjekur vetë këtë proces, edhe pas mesnate kemi shkëmbyer mesazhe. Kemi pasur bashkëbisedim konstruktiv edhe me presidentin e Bullgarisë, nuk kemi asnjë problem me ta, përveç shqetësimit të krijuar nga qasja e këtij shteti ndaj RMV-së, dhe në kushtet e një procesi që mund të kishte qenë shumë më civil e europian. Është një ujë që ka kaluar në ujë dhe s’kam asgjë për të shtuar për Bullgarinë, uroj mos të hasim më Bullgari të tjera që pengojnë zgjerimin.

Pyetje: Cila është pritshmëria juaj, kur do të niseni drejt Brukselit për një vendim pozitiv?

Rama: Së pari, unë kam po atë maskë buzëqeshjeje kur situata ishte akoma më e ngatërruar, ne do të bëjmë tonën, e se kur caktohet datë, kjo është çështje e tyre, ajo që është barometër objektiv është pikëpamja e KE-së, një autoritet me një kompetencë shumë më të madhe se këta tjerët që bëjnë kompetentin lart e poshtë.

Unë jam shumë i qetë, BE është një krijesë me tekat e veta, hallet e veta dhe dobësitë e veta.

Ne kemi bërë tonën, mund të jetë nesër ose pas 10 vitesh, pak rëndësi ka.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu