DROGA DHE ALKOLI “ÇMENDIN” TË RINJTË NË ELBASAN (VIDEO)

0
658

Abuzimi me alkolin dhe substancat narkotike sidomos gjatë periudhës së pushimeve ka bërë qe në spitalin psikiatrik të Elbasanit të rritet numri i të rinjeve me probleme të shëndetit mendor.

Sipas mjekut psikiatër konsumimi I këtyre lëndëve për një kohë të gjatë jep edhe çrregullime mendore.

Problematika vërehen gjatë kësaj periudhe edhe të shkaktuara nga i nxehti.

Aktualisht në spitalin psikiatrik të Elbasanit numri i të rinjeve që marrin trajtim spitalor është i konsiderueshën.

Mjeku këshillon që për çdo anomali që mund të vërehet në stilin normsl të jetës njerzit ti drejtohen një psikologu.

Aktualisht në spitalin Sadik Dinçi në Elbasan kapacitetet janë drejtë mbushjes pasi nr i personave të shtruar arrin ne 315.