Forbes 2023: Elon Musk, njeriu më i pasur në botë – Lista e plotë

0
138

 

Lista e dhjetë njerëzve më të pasur në botë është publikuar nga Forbes dhe siç thuhet, këta janë njerëz që ushtrojnë ndikim të rëndësishëm në pjesë të mëdha të ekonomisë globale dhe luajnë një rol të rëndësishëm në të gjitha aspektet e jetës publike, nga politika ndërkombëtare dhe media. ndaj filantropisë dhe inovacionit shkencor.

Këtë vit, lista vjetore përfshin 2640. Për pjesën më të madhe të vitit 2023, manjati francez i mallrave të luksit, Bernard Arnault, ishte njeriu më i pasur në botë.

Sipas Forbes, por kjo ndryshoi më 8 qershor 2023, kur CEO i Tesla, Elon Musk ia kaloi Arnault-it për t’u bërë sërish nr. 1 në botë, me një pasuri me vlerë rreth 238 miliardë dollarë.

Që nga sot, 1 shtator 2023, Musk është ende personi më i pasur në botë, një pozicion që ai e mbajti edhe për pjesën më të madhe të vitit 2022.

Kush janë 10 njerëzit më të pasur në botë:

1. Elon Musk

2. Bernard Arnault

3. Jeff Bezos

4.Larry Ellison

5. Warren Buffett

6. Larry Page

7. Bill Gates

8. Sergey Brin

9. Mark Zuckerberg

10. Steve Ballmer