FOTO/ Frutat më të shtrenjta në botë, çmimet variojnë me mijëra euro për një copë

0
57

A do të blinit një ose dy fruta dhe do të paguanit mijëra e mijëra euro për të? Ju duhet të pyesni veten tani, çfarë lloj fruti është ai që kushton kaq shumë.

Ka ekzemplarë të veçantë në të cilët është investuar shumë mund dhe kujdes, ndaj thjesht duhet paguar.

Kjo është lista e frutave më të shtrenjta në botë që vështirë se dikush mund t’i përballojë.

Shalqiri Densuke

Shalqiri Densuke e ka origjinën nga Japonia dhe kushton të paktën 210 euro për shalqi. Ky shalqi karakterizohet nga ngjyra e errët e lëkurës, aroma intensive, shija dhe lëngshmëria, rritet ekskluzivisht në ishullin Hokkaido dhe në një vit prodhohen vetëm 100 fruta.

Kështu, në vitin 2008, çmimi i këtij shalqiri në një ankand arriti në 5145 euro, që në fakt e bën atë shalqinin më të shtrenjtë në planet.

Jubari mbreti pjepër

Dhe ata janë nga i njëjti vend. Në një ankand, një ga këta pjepër u shit për 18,979 euro. Për prodhimin e tyre është investuar shumë mund dhe vëmendje deri në atë masë sa fermerët mbajnë doreza gjatë operacioneve teknike për të mos lënë rastësisht gjurmë në fruta.

Roman po mbledh rrush

Rubini romak është varieteti më i shtrenjtë i rrushit në botë, dhe vlerësohet për përmbajtjen e tij të sheqerit dhe përmbajtjen e ulët të acidit. Në Japoni pronarët e hoteleve paguajnë 1506 euro për një paketë që përmban rreth 25 kokrra të kuqe, ndërsa në një ankand për të njëjtën sasi çmimi ka arritur në 11877 euro, që është mesatarisht 475 euro për çdo kokrra të kuqe.

Mbretëresha e luleshtrydheve të Senbikit

Vendi i origjinës së tyre është edhe Japonia dhe kushtojnë 72 euro për paketim me dymbëdhjetë fruta. Edhe me një çmim të tillë shiten të paktën 50 pako në ditë.

Ananasi anglez

Kontinenti evropian realisht nuk ka kushte të favorshme për rritjen e ananasit, por në Angli, me shumë përpjekje, fermerët arritën të organizojnë prodhimin. Kështu, një ananas i prodhuar në Cornwall zakonisht nuk shitet, megjithëse çmimi i tij llogaritet në 1266, megjithëse, në një moment të ankandit, një frut ananasi u shit për 13,496 euro./abcnews.al