22.4 C
Elbasan

KATEGORIA

EKONOMI

A do të rriten pensionet e fshatit? Mbi 140 mijë qytetarë marrin nën 150 euro në muaj

“Ndërkohë që na duhet dhe besoj se këtu jeni dakord që të shikojmë pak më shumë se si të bëjmë edhe pjesën më të...

Shqiptarët bojkotojnë punën në shtet – Ministritë, nevoja për juristë e inxhinierë

Shqiptarët po e bojkotojnë punën në shtet. Kohët e fundit shifrat zyrtare tregojnë një ngurrim të qytetarëve për të punuar në sektorin publik. Aplikimet...

Shqiptarët shpenzuan 385 euro mish për frymë më 2022, ndër më të ulëtat në Europë

Një shqiptar harxhoi mesatarisht gjatë vitit 2022 rreth 385 euro për konsumin e mishit me një rritje të shpenzimeve me gati 17% në raport...

Sytë nga rrushi e vera, 1000 ekspertë ndërkombëtarë do të sjellin konsulencë

Nga mbjellja e hardhisë dhe krijimi i verës e deri tek etiketimi i konteinerëve përfundimtarë, vendi ynë pritet të zhvillohet edhe më tej në...

“Mundi për tokën zhbëhet në pazar”, fermerët tregojnë vështirësitë që po hasin me tregtarët

Fushat e Divjakës janë ndër furnizueset kryesore të tregjeve të vendit. Tani që fermerët po nxjerrin prodhimet e këtij sezoni, tregojnë vështirësitë që po...

Paguhen më mirë në Greqi, mungesa e krahut të punës lë në pemë qershitë

Qershia ka vënë sërish në vështirësi fermerët që e kanë kultivuar. Nëse vitin e kaluar nuk kishte prodhim për shkak të kushteve atmosferike, këtë...

Aplikimet shënojnë rënie, puna në shtet nuk po i josh shqiptarët

Rritja e pagave nuk po josh shqiptarët për të punuar në shtet. Për 1 mijë e 82 vende të lira të shpallura vjet në...

Domatet “zhgënjejnë”/ Bien eksportet, në treg ka mbiprodhim dhe çmimet janë ulur

Fermerët e serave po rezultojnë me humbje të mëdha me shitjen e produkteve të tyre gjatë këtij viti.Dora e parë e mbjellur prej tyre...

Përgatituni për Gjeneratën Z, të rinjtë shqiptarë duan paga 800 – 1200 euro

Në çdo tryezë me bashkëpunëtorë, klientë, kolegë apo miq, përballem me të njëjtin shqetësim, nuk po gjejmë punonjës të kualifikuar, po na ikën rinia....

TAKSITË KËRKOJNË KUSHTE/ Shqetësim, karburanti i shtrenjtë, konkurrenca e pandershme

Drejtuesit e taksive kanë ngritur shqetësimin për çmimin e lartë të karburantit dhe konkurrencën e pandershme qoftë me punën në të zezë dhe kompanitë...

Lajmet e fundit