Ky është profesioni më i neveritshëm në histori

0
88

Miliona punëtorë kanë në punë të mërzitshme, që nuk paguhen mirë ose punojnë në kushte të vështira. Të tjerët bëjnë diçka më argëtuese. E megjithatë, edhe më e keqja e sotme nuk krahasohet me mediokritetin e së shkuarës. Pak mungesë teknologjie, pak nevoja të njerëzve që ishin të njëjta dhe të ndryshme, punëtorët u thirrën të merrnin përsipër detyra jo aq të këndshme.

Pra, më poshtë do të shohim profesionin më të neveritshëm në histori.

Profesioni i fermerit ‘gong’ na duket krejtësisht i huaj. Kjo fjalë në anglisht vjen nga gan, që do të thotë “të përdorësh tualetin”. Në Evropën mesjetare, kur nuk kishte sisteme të ujërave të zeza, dikush duhej të pastronte. Edhe pastruesi specifik, ju e kuptoni shumë mirë se çfarë kanë bërë.

Punonin në grupe, në orët e mbrëmjes kur të gjithë flinin. Me lopata hiqnin papastërtitë dhe pjesa më e keqe ishte lopata. Megjithatë, ata gjenin gjithashtu disa gjëra me vlerë, të tilla si bizhuteri, që ishin hedhur pa dashje.

Pra, mendoni për këtë, herën tjetër që do të ankoheni për punën tuaj të mërzitshme në zyrë./abcnews.al