Lavdi burrave e grave që ju bashkuan Pezës me ideale jo të panderëve që vranë shokët në 47 vite!

0
122

Nga Erion Murataj

Sot është një ditë e shënuar historike.
E lavdishme dhe e pisët njëkohësisht.
16 shtatori 1942 shënoi pikën e ktheses ku rinia e asaj kohe vendosi të bashkohej politikisht e ushtarakisht duke treguar një vetmohim atdhetar kundër fashizmit.
S’ka dyshim që të panderët politik të asaj kohe shfrytëzuan dekadat në vijim për luftën e pisët për pushtet duke vrarë shokët e armëve paburrërish.
Në çdo rast unë sot përulem përpara veprës së të rinjëve e të rejave, burrave e grave të Pezës heroike 1942 .
Gjaku e sakrifica e atyre të te rinjëve duhet të jetë udhërrefyes i kujtdo që ka ideal nder e dinjitet .
Lavdi Pezës heroike !
P.S
Kopilave që kërkojnë besimin dhe votën e pasardhësve të LANC -it apo disa që e quajnë veten të tillë u them .
Historia nuk shkruhet me by.hë sic mendoni ju duke e shitur sipas nevojës .
Historia është shkruar me gjak e barut.