Kohët e fundit policët e komisariateve të ndryshme në Itali po marrin furnizime me maska rozë FFP2 për t’u mbrojtur nga COVID-19 dhe sindikata e policisë (SAP) është kundër. Sipas SAP, këto janë në fakt pajisje mbrojtëse “të pahijshme” pasi ngjyra “është e çuditshme në krahasim me uniformën dhe rrezikon të dëmtojë imazhin e institucionit”, dhe kërkon ndërhyrjen e shefit të policisë për marrjen e maskave “në përputhje me uniformat e policisë”.

“Me këtë maskë – i shkruan SAP shefit të policisë, prefektit Lamberto Giannini – ne sjellim në vëmendje furnizimin e pazakontë të maskave rozë FFP2 që po ndodh në stacione të shumta policie duke përfshirë Pavian, Varesen, Ferraran, Syracuse dhe Venecian. Nuk dihen arsyet e blerjeve të maskave të një ngjyre që duken të papërshtatshme për administratën tonë dhe vendimi për miratimin e kësaj blerjeje ngre hutim”.

Sipas sindikatës, gati dy vjet pas fillimit të pandemisë “është e vështirë të imagjinohen vështirësi në blerjen e pajisjeve mbrojtëse personale, e cila, siç dihet, përfaqëson një nga mjetet kryesore që synon luftimin e përhapjes së virusit. Është gjithashtu e qartë se rëndësia e funksioneve që kryen policia e shtetit kërkon që administrata të ruajë dinjitetin e operatorëve të saj, duke shmangur që ata të urdhërohen të kryejnë veprimtari institucionale me mjete mbrojtëse të një ngjyre të çuditshme në krahasim me uniformën dhe rrezikon të dëmtojë imazhin e Institucionit”.

Ndër të tjera, vë në dukje Sap, në vitin 2019 “shefi i atëhershëm i policisë kishte paralajmëruar anëtarët e policisë së shtetit që të shmangnin përdorimin e veshjeve që nuk përputhen me uniformën, të cilat mund të cenonin dinjitetin e institucionit”. Për këtë sindikata kërkon “veprim të menjëhershëm për të siguruar që kolegët të punojnë me maska të një ngjyre të ndryshme (e bardhë, blu, blu apo e zezë) dhe në çdo rast në përputhje me uniformën e policisë së shtetit, duke shmangur pajisje të ngjyrave të tjera apo me dekoracione që konsiderohen absolutisht të papërshtatshme, veçanërisht nëse blihen dhe furnizohen nga Administrata”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu