Dy gjëra kanë rëndësi për gjumë të mirë.

Temperatura e ulët e dhomës: Natën temperatura duhet të jetë e ulët në mënyrë që truri të jetë në një fazë më të thellë të gjumit për një kohë më të gjatë.

Melatonini, hormoni i gjumit: Prodhohet kur sytë tuaj janë në errësirë. Dhe kur ju jemi në një vend të ndritshëm, melatonina shkatërrohet. Dihet se ky hormon prodhohet më së miri nga ora 23:00 deri në orën 4:00, kështu që është shumë e rëndësishme të fleni gjatë kësaj kohe.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu