Ditën e sotme në Kuvend po dioskutohet rreth rritjes së pagave për deputetët dhe pushtetarët e lartë. Mes diskutimeve ka replikuar me tone të ashpra edhe deputeti demokrat Dashnor Sula i cili u shpreh se nuk është kundër rritjes së pagave, por që nuk i duket racionale në atë nivel të lartë.

Më tej ai premtoi se nëse ky vendim kalon për miratim dhe aprovohet, rritja e pagës së tij do të shkoj për Shoqatën e Jetimëve në Peqin

“Më vjen turp që jam pjesë e këtij parlamenti që përdoret nga mazhoranca. Dolën këtu dhe folën, bënë propagandë dhe atakuan opozitën, dhe nuk u kujtuan të thonë një fjalë për rritjen e rrogave. Nuk jam kundër rritjes së pagave, por kundër rritjes në këto shifra kaq të mëdha.

Do flas me lekë të vjetra… Mësuesit e keni rritur 27 mijë lekë, e njëjta gjë dhe për infermierët, për të mos fol për rritjen e pensioneve. E doni më thjeshtë? Mësuesi bën 22 ditë punë, ia keni rritur 1200 lekë në ditë. E doni me thjeshte? Mësuese punon 8 orë në ditë, ia keni rritur 153 lekë të vjetra në orë.

Rritja e pagës time do të shkoj për Shoqatën e Jetimëve në Peqin. Rrita e pagës për administratën është vonuar. Rritaj aq e lartë e  pagave na bën të urryer. Nuk jam kundër rritjes së pagave për deputetët, por jo në atë vlerë”, tha deputeti Sula.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu