Cilësia e jetës, mundësitë e punësimit dhe shërbimet publike efikase janë disa nga faktorët që i japin pikë një qyteti. Ekspertët e “The Economist” kanë nxjerrë listën me qytetet më të këqija në botë.

Faktorë të tillë si stabiliteti, kujdesi mjekësor, kultura dhe mjedisi, arsimi dhe infrastruktura ndikojnë në indeksin e përgatitur nga media e sipërpërmendur. Mirëpo, në rastin e qyteteve më të këqija, janë marrë parasysh edhe elementë të tjerë, si episodet e luftës, dhunës dhe terrorizmit që ndodhin atje.

Më poshtë gjeni listën:

Damask (Siri)

Lagos (Nigeri)

Tripoli (Libi)

Algjer (Algjeri)

Karaçi (Pakistan)

Port Moresbi (Papua Guinea e Re)

Dhaka (Bangladesh)

Harare (Zimbabve)

Duala (Kamerun)

Teheran (Iran)

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu