Në vendin tonë, në verë kabina e makinës mund të arrijë ose edhe të kalojë 60 gradë Celsius në kushte normale, e lëre më në vapë.

Në të njëjtën kohë, ne vazhdojmë të respektojmë të gjitha masat e mbrojtjes kundër pandemisë COVID-19. Kjo përfshin përdorimin e maskave të fytyrës dhe xhelave dezinfektues. Shumë herë e lëmë makinën duke lënë antiseptikun në sediljen e pasagjerit ose në kroskot.

Megjithatë, ekspertët këshillojnë se është mirë që ky zakon të ndalet dhe të mos lihet dezinfektuesi në makinën e parkuar nën diellin e nxehtë.

Përbërësi aktiv si alkooli mund të avullojë në temperatura në rritje dhe do të humbasë efektivitetin e tij. Përveç kësaj, antiseptiku mund të shpërthejë në shishen e tij plastike. Gjithashtu, mos përdorni dezinfektues të nxehtë në lëkurë, pasi mund ta acarojë atë, prisni që fillimisht të vijë në temperaturën e dhomës.

Alkooli nuk e pëlqen nxehtësinë, kështu që mund të jetë i ndezshëm nëse lihet për periudha të gjata nën diellin e nxehtë.

Ka formulime jo-alkoolike që i përgjigjen më mirë nxehtësisë së makinës, të cilat përdorin klorur benzalkonium si një zëvendësues alkooli, CDC paralajmëron se ato nuk janë aq efektive sa vetë alkooli në vrasjen e mikrobeve dhe thjesht mund të zvogëlojnë rritjen e mikrobeve të reja.

Përbërësi aktiv si alkooli mund të avullojë në temperatura në rritje dhe do të humbasë efektivitetin e tij. Përveç kësaj, antiseptiku mund të shpërthejë në shishen e tij plastike. Gjithashtu, mos përdorni dezinfektues të nxehtë në lëkurë, pasi mund ta acarojë atë, prisni që fillimisht të vijë në temperaturën e dhomës.

Alkooli nuk e pëlqen nxehtësinë, kështu që mund të jetë i ndezshëm nëse lihet për periudha të gjata nën diellin e nxehtë.

Ka formulime jo-alkoolike që i përgjigjen më mirë nxehtësisë së makinës, të cilat përdorin klorur benzalkonium si një zëvendësues alkooli, CDC paralajmëron se ato nuk janë aq efektive sa vetë alkooli në vrasjen e mikrobeve dhe thjesht mund të zvogëlojnë rritjen e mikrobeve të reja.

Prandaj, herën tjetër që të dilni nga makina, mos harroni ta fshihni antiseptikun në një vend të freskët si dollapi./abcnews.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu